Colorful eyes of  joy /trimsalon2b`s

Bearded Collie  

Over ons

 

Wij zijn Elke en Rob en we  zijn beiden opgegroeid met honden. Meestal met asiel honden . Toen wij samen zijn gaan wonen had ik nog een hond in huis die al iets ouder was. Samen besloten we om er een bij te nemen maar dit keer wilden we een pup en een rashond. We gingen zoeken welk ras bij ons zou passen . Een ding was zeker het moest een Collie -achtige worden. Na wat zoeken op internet kwamen we uit bij de Bearded Collie. Via de NBCC site hebben we alle informatie kunnen vinden over dit ras en tot onze verbazing was er op dat moment een nest heel dicht bij ons. Namelijk bij Marga Hendriks van de Wisecracker Bunch. Gelijk gebeld en een afspraak gemaakt om te mogen komen kijken. We werden hartelijk ontvangen .  En natuurlijk waren we gelijk verkocht ! De pup die ons aansprak was ook nog eens vrij dus we hebben niet getwijfeld maar gelijk besloten voor hem te gaan. Zo gezegd zo gedaan . Zodoende zijn we  sinds 2011 helemaal besmet met het Beardie-virus . En wat een prachtige Bearded  is onze Bumber.

Nadat Bumber een half jaar bij ons was moesten we helaas afscheid nemen van onze Thomas , de hond die ik nog had.

Een half jaar later hebben we toch besloten dat er een tweede Bearded bijkomt. We waren helemaal verkocht aan het karakter , de zachte aard en gevoeligheid van de Bearded. Dus weer op zoek naar een pup, maar dit keer een bruine want een zwarte hadden we al. Zo kwamen we in Duitsland terecht bij Monika en Wilhelm Hindsches van  Sunpoint Bearded Collies . Ook daar werden we hartelijk ontvangen . En weer hadden we het geluk dat juist die pup die ons het meest aansprak nog vrij was. Onze Bigsbie . We voelen ons  gezegend .  

Bumber accepteerde Bigsbie gelijk en ze zijn de beste maatjes .

Beiden hebben gehoorzaamheids cursussen gedaan tot gevorderden 2  en Bigsbie doet graag agillity , recreatief.

Via via ben ik in aanraking gekomen met ringtraining en show lopen. Bigsbie is een prachtige hond die een evenwichtig karakter heeft en natuurlijk een tikkie eigenwijs is . Een mooie dek reu zei men . Nou en zo is het ontstaan en hebben we al alles gehaald wat we nodig hebben om hem als dek reu uit te brengen . Allemaal spannend maar ook heel erg leuk. Het belangrijkste voor ons is dat het ras Bearded Collie een gezond ras blijft en daar werken wij graag aan mee . Want dat is het belangrijkste voor mij, een hele goede gezondheid en alle ras typische  kenmerken die behouden moeten blijven.

 

 

 

 

 

 
E-mail